Η Αγγλική Γλώσσα

Αγγλικά. Η γλώσσα που έλκει τις ρίζες της σε τρία Γερμανικά φύλα του 5ου αιώνα μ.X. Η γλώσσα του εμπορίου, της επικοινωνίας, της διαφήμισης, του facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων και γενικότερα ολόκληρου του Internet. Η γλώσσα που σήμερα φημολογείται ότι χρησιμοποιείται από 360 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές και να είναι η επίσημη γλώσσα 54 χωρών ανά την υφήλιο. Η γλώσσα με την τεράστια εξάπλωση και τα εκατομμύρια ομιλούντων παγκοσμίως.

Ομιλείται ως κύρια γλώσσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Ιρλανδία και την Αγγλόφωνη Καραϊβική. Χαρακτηρίζεται πλέον ως παγκόσμια διάλεκτος και έχει κυρίαρχη θέση ως γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας σε τομείς όπως η οικονομία, η επιχειρηματικότητα, η πολιτική, η διπλωματία, η εκπαίδευση, οι επιστήμες και οι νέες τεχνολογίες.

Στην Ελλάδα η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας θεωρείται ως μια από τις πιο συχνές εξωσχολικές ασχολίες για τους μαθητές των σχολείων, και μια από τις πιο απαραίτητες δραστηριότητες διά βίου εκπαίδευσης για ενήλικες σπουδαστές. Είναι η δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία μετά την μητρική Ελληνική γλώσσα και η πιο απαραίτητη πιστοποίηση στο βιογραφικό των περισσοτέρων υποψηφίων για θέσεις εργασίας.

 

 The Big Ben in London

 

5 Βασικοί Λόγοι για να μάθετε Αγγλικά

Πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες λόγους για τους οποίους θα έπρεπε κάποιος να αποκτήσει οικειότητα με την Αγγλική γλώσσα δεδομένου ότι είναι ο συνηθέστερος τρόπος παγκόσμιας επικοινωνίας. Παρακάτω αναφέρουμε πέντε από τους πιο βασικούς:

 • Παγκόσμια Γλώσσα Επικοινωνίας. Ο ομιλητής που κατέχει την Αγγλική γλώσσα μπορεί με άνεση να συναναστρέφεται με πολίτες, πελάτες , συνεργάτες από άλλες χώρες χρησιμοποιώντας τη γλώσσα αυτή ως δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα σε λαούς με διαφορετικές εθνικότητες, κουλτούρες, ήθη και έθιμα. Τα ταξίδια για εργασία ή τουρισμό γίνονται πιο ασφαλή και εποικοδομητικά και οι χρήστες της Αγγλικής Γλώσσας έχουν πρόσβαση σε περισσότερες ανέσεις και ερεθίσματα μιλώντας μία γλώσσα που χρησιμοποιείται σχεδόν παντού σε όλη την υφήλιο.
 • Πολιτισμός, Τέχνες, Επιστήμες. Πέρα από την μελέτη του έργου πολλών μεγάλων Άγγλων επιστημόνων, καλλιτεχνών, λογοτεχνών και φιλοσόφων, αναρίθμητα έργα άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων, που δεν είναι Άγγλοι, έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και μπορεί έτσι να είναι προσβάσιμα από οποιοδήποτε πολίτη που γνωρίζει επαρκώς την Αγγλική γλώσσα. 
 • Εκπαίδευση. Εκατομμύρια σπουδαστές ανά την υφήλιο στηρίζονται σε βιβλία και συγγράμματα στην Αγγλική γλώσσα για τις σπουδές τους και την απόκτηση κατάρτισης, σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της Επιστήμης, της Τέχνης, της Φιλοσοφίας και της Λογοτεχνίας. Πολλά Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα παρέχουν συγγράμματα στους σπουδαστές τους που είναι γραμμένα στα Αγγλικά και προϋποθέτουν καλή γνώση της γλώσσας από τους σπουδαστές για να είναι εποικοδομητική η μελέτη και η παρακολούθηση του τμήματος.
 • Σπουδές στη Αγγλία. Πέρα από τα αναρίθμητα συγγράμματα που είναι γραμμένα στα Αγγλικά το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανότατα ο νούμερο ένα προορισμός για σπουδές στο εξωτερικό αφού διαθέτει πολλά και φημισμένα πανεπιστήμια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Πανεπιστήμια του Cambridge, της Οξφόρδης, του Εδιμβούργου, της Ουαλίας, το London School of Economics και πολλά άλλα.
 • Ισχυρό Στοιχείο του Βιογραφικού. Η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, που συνοδεύεται από την απόκτηση ενός από τα πολλά αξιόλογα πτυχία που κυκλοφορούν, είναι πολύ ισχυρό στοιχείο σε ένα βιογραφικό σημείωμα σε όλους του επαγγελματικούς κλάδους. Αποδεικνύει στον εργοδότη ότι ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να συνεννοηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια γλώσσα που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, για επαγγελματικά και κοινωνικά θέματα. Επίσης αποδεικνύει ότι μπορεί να ταξιδέψει και να κινηθεί με άνεση σε χώρες του εξωτερικού αλλά και να συνεργαστεί με πολίτες άλλων εθνικοτήτων.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε για πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία έχετε!

 • Interlingua - Intered Καλλιθέας
 • Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Διά Βίου Μάθησης 1
 • Σπαρτης 84 & Θησέως, Καλλιθέα 176 74
 • Ξένες Γλώσσες Tel: 210 9577081, 210 9593912
 • Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Tel: 211 0129509
 • Email: interlinguakallitheas@gmail.com
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…