Η Γαλλική Γλώσσα

Η Γαλλική γλώσσα είναι, μετά την Αγγλική, η μοναδική γλώσσα που ομιλείται παγκοσμίως και στις 5 ηπείρους του πλανήτη. Τα Γαλλικά αποτελούσαν ανέκαθεν και συνεχίζουν να αποτελούν αδιαμφισβήτητο επαγγελματικό προσόν ως πρώτη ή δεύτερη γλώσσα. Διευκολύνουν την εύρεση εργασίας σε γαλλικές εταιρείες, γαλλόφωνες πολυεθνικές αλλά και γενικότερα ως επαγγελματικό προσόν στον εργασιακό βίο.

Είναι βασική γλώσσα στη διεθνή επικοινωνία και διπλωματία όλων των χωρών σε οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και η UNESCO. Θεωρούνται γλώσσα του πολιτισμού και των τεχνών καθώς κάθε μάθημα γαλλικών  συνοδεύεται από ένα πολιτιστικό ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής, της μουσικής, της γαστρονομίας, της λογοτεχνίας, της μόδας, της αρχιτεκτονικής και όλων των  επιστημών.

 
Ο πύργος του Αϊφελ στο Παρίσι

 

5 Βασικοί Λόγοι για να μάθετε Γαλλικά

Τα Γαλλικά επί χρόνια διδασκόνταν ως βασική ξένη γλώσσα σε λίγο παλαιότερες εποχές και ακόμη και σήμερα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των σπουδαστών αναφορικά με την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

 • Εργασιακός χώρος. Είτε ως πρώτη είτε ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γαλλικά αποτελούν αδιαμφισβήτητο επαγγελματικό προσόν στον εργασιακό στίβο αφού μαζί με τα Αγγλικά είναι σε παγκόσμιο επίπεδο οι πιο διαδεδομένες γλώσσες επικοινωνίας. Η τάση αυτή αναμένεται να αυξηθεί στην Ευρώπη μετά και την αναμενόμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 • Σπουδές στη Γαλλία. Ανέκαθεν τα Γαλλικά Πανεπιστήμια αποτελούσαν σημαντικό πόλο έλξης για υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο. Μερικά από τα πιο σημαντικά πανεπιστήμια είναι αυτό της Σορβόνης στο Παρίσι, το πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, η Ecole Normale κ.ά με τη διδασκαλία να γίνεται σχεδόν αποκλειστικά στη Γαλλική γλώσσα.
 • Επιστήμες και Τέχνες. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους από τον χώρο των Θετικών επιστημών, της Φιλοσοφίας, αλλά και καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης ήταν και είναι Γάλλοι. Από τον ατελείωτο κατάλογο αναφέρουμε μόνο τα ονόματα των Lavoisier, Cauchy, Lagrange, Sartre, Descartes, Picasso, Ravel, Debussy, Berlioz και πολλούς άλλους. Η εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας μας βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα το μεγαλείο του έργου τους, μελετώντας τα πρωτότυπα κείμενα και εμβαθύνοντας στην σκέψη και την τέχνη τους.
 • Γαστρονομική Τέχνη. Στον τομέα της Γαστρονομικής τέχνης αλλά και της οινολογίας η Γαλλία αποτελούσε ανέκαθεν τον νούμερο 1 προορισμό για κάθε επίδοξο σεφ και σπουδαστή της Μαγειρικής, αφού η Γαλλική κουζίνα και η Γαλλική ζαχαροπλαστική τέχνη επηρεάζουν σημαντικά τις γαστρονομικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό και για κάθε απλό άνθρωπο που είναι λάτρης του καλού φαγητού και κρασιού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα Γαλλικά διδάσκονται υποχρεωτικά σε σπουδαστές τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε Ευρωπαϊκές αλλά και Ελληνικές σχολές τουρισμού και επισιτισμού.
 • Μόδα, Τουρισμός. Ως τουριστικός προορισμός η Γαλλία αλλά και άλλες Γαλλόφωνες χώρες πάντοτε ήταν και ακόμη είναι πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Η Γαλλία αλλά και το Παρίσι ειδικότερα έχει παγκόσμια αξιοθέατα όπως ο πύργος του Eiffel, οι Βερσαλλίες, το μουσείο του Λούβρου και η Παναγία των Παρισίων που πάντα θα αποτελούν ισχυρούς τουριστικούς πόλους έλξης.

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε για πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία έχετε!

 • Interlingua - Intered Καλλιθέας
 • Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Διά Βίου Μάθησης 1
 • Σπαρτης 84 & Θησέως, Καλλιθέα 176 74
 • Ξένες Γλώσσες Tel: 210 9577081, 210 9593912
 • Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Tel: 211 0129509
 • Email: interlinguakallitheas@gmail.com
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…