Η Ιταλική Γλώσσα

Τα Ιταλικά είναι λατινογενής γλώσσα, άμεση διάδοχος της διαλέκτου της Φλωρεντίας. Ανήκει στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες. Η Επίσημη Ιταλική διάλεκτος συνυπάρχει στην Ιταλία μαζί με έναν μεγάλο αριθμό νεο-λατινικών ιδιωμάτων και τοπικών διαλέκτων. Παρόλα αυτά δεν απαντώνται προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές διαλέκτους.

Από τις Ρομανικές γλώσσες τα Ιταλικά θεωρούνται γενικά πως είναι η γλώσσα με την πιο στενή ομοιότητα με τα Λατινικά υπό όρους λεξιλογίου, αν και τα Ρουμανικά συντηρούν πιο πιστά τη γραμματική των Κλασικών Λατινικών, ενώ τα Σαρδηνιακά είναι τα πιο συντηρητικά υπό όρους φωνολογίας. Λόγω των στενών σχέσεων της Ιταλικής μεταξύ των γλωσσών αυτών, όπως επίσης και με την Ισπανική, την Γαλλική και την Πορτογαλική γλώσσα, η γνώση μιας από αυτές βοηθάει σημαντικά στην εκμάθηση κάποιας άλλης της ίδιας οικογένειας.

 

 The Colloseum stadium in Rome

 

5 Βασικοί Λόγοι για να μάθετε Ιταλικά

Τα Ιταλικά είναι μια γλώσσα ιδιαίτερα αγαπητή στους Έλληνες και όχι τυχαία. Παρακάτω αναφέρονται 5 βασικοί-πολυδιάστατοι λόγοι για τους οποίους αξίζει κάποιος να μάθει Ιταλικά:

 • Επίσκεψη και προσωπική αγάπη για την Ιταλία. Πολλοί από τους σπουδαστές οι οποίοι διδασκονται Ιταλικα στη σχολή μας θέλουν να ταξιδέψουν στην Ιταλία και να έχουν τη χαρά να μιλήσουν την Ιταλική γλώσσα σε επίπεδο ανεξάρτητου ή αυτάρκους χρήστη (επίπεδα Β1- Β2 και C1- C2 αντίστοιχα).
 • Λάτρεις της Ιταλικής ιστορίας και την σύνδεσή της σε πολλούς τομείς με την Ελλάδα. Άλλοι πάλι σπουδαστές επιθυμούν να διαβάσουν Ιταλική λογοτεχνία ή αγαπούν την Ιταλική μουσική, το σινεμά, το θέατρο, την όπερα και θέλουν ακούγοντας και διαβάζοντας να κατανοούν οι ίδιοι άμεσα στίχους και διαλόγους. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να μάθουν τη γλώσσα αυτή γιατί ενδιαφέρονται για την κοινή ιστορία της Ελλάδας και της Ιταλίας, για παράδειγμα στη μακρά περίοδο της βενετικής κατοχής στον ελλαδικό χώρο.
 • Σπουδές και Εργασία στην Ιταλία. Πολλοί σπουδαστές επιδίδονται στην εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας γιατί έχουν στόχο να κάνουν σπουδές στη γειτονική μας χώρα - που ως γνωστόν διαθέτει σπουδαία πανεπιστήμια - και να συνεχίσουν εκεί την επαγγελματική τους σταδιοδρομία σε τομείς όπως η βαριά βιομηχανία, οι υπηρεσίες, η υψηλή ραπτική, η μόδα και ο επισιτισμός.
 • Καλλιτεχνικές και Αρχιτεκτονικές σπουδές στην Ιταλία. Εξέχοντα ρόλο αναφορικά με τις σπουδές στην Ιταλία, έχουν  οι Καλλιτεχνικές (Ζωγραφική - Μουσική) και Αρχιτεκτονικές σπουδές σε φημισμένα πανεπιστήμια της Ιταλίας όπως αυτό του Μιλάνο, της Ρώμης, της Φλωρεντίας ή του αρχαιότερου πανεπιστημίου του κόσμου που βρίσκεται στη Μπολώνια.
 • Ιταλική Κουζίνα. Άλλοι μαθαίνουν σήμερα Ιταλικά γιατί αγαπούν την Ιταλική κουζίνα και έχουν σκοπό να μυηθούν στα μυστικά της ενώ απασχολούνται ήδη στην εστίαση. Άλλοι γιατί έχουν εμπορικές σχέσεις με την Ιταλία στον τομέα της Αργυροχρυσοχοΐας ή γιατί εργάζονται στον κλάδο των φαρμάκων διατηρώντας επαγγελματικές συνεργασίες με την Ιταλική φαρμακοβιομηχανία.

Γλώσσα και τουρισμός, τέχνη, ιστορία και πολιτισμός, σύγχρονο βιομηχανικό σχέδιο, μόδα, διακόσμηση και αρχιτεκτονική, οικονομική επιστήμη, γαστριμαργική τέχνη, εμπόριο και εμπορικές σχέσεις, βιομηχανία υγείας και διμερείς συμφωνίες. Προσωπικά ενδιαφέροντα, εκπαιδευτικοί στόχοι, επαγγελματικά κίνητρα: να κάποιοι από τους λόγους που μαθαίνει κανείς Iταλικά.

Υπάρχει τουλάχιστον ένας τομέας από αυτόν τον πολυεπίπεδο πολιτισμό και τη σύγχρονη ιταλική κουλτούρα που να μη σας ενδιαφέρει; Υπάρχει λόγος αλήθεια να μην μάθετε Iταλικά;

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε για πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία έχετε!

 • Interlingua - Intered Καλλιθέας
 • Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Διά Βίου Μάθησης 1
 • Σπαρτης 84 & Θησέως, Καλλιθέα 176 74
 • Ξένες Γλώσσες Tel: 210 9577081, 210 9593912
 • Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Tel: 211 0129509
 • Email: interlinguakallitheas@gmail.com
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…